Vi har aldrig riktigt varit vänner, åldern och jag

Med en hel del fjärilar i magen så begav jag mig idag iväg på min allra första anställningsintervju. Svar på frågor som: "vad är dina styrkor?" och "vad är dina svagheter", hittades på i huvudet mitt, men inte för att senare vara till någon extra fördel.
 
Själva intervjun gick bra. Jag tror att jag gjorde ett gott intryck och det verkade som att personen i fråga tyckte att jag kunde bidra med något. Det var nog inte jag som var problemet. Dock var min ålder det. Det spelar nämligen ingen roll hur mogen, ansvarstagande och kapabel du är till jobbet, så länge det på pappret står att du har vandrat på denna jord i mindre än arton år.
 
 
Inga dörrar är dock stängda riktigt än. Problemet är bara att det finns så många bestämmelser gällande minderåriga. Speciellt problematiskt är det faktum att jobbet förmodligen kan ses som för ansvarstagande för någon under arton.
 
Det är bra regler. Dock gör hela situationen mig lite frustrerad. Det har nämligen alltid känts så här. Det känns som om jag alltid har varit lite steget före medan åldern segat sig kvar. När jag fick hoppa upp en klass så kändes det bättre; jag kände att jag passade in lite bättre. På pappret står dock siffran kvar. 
 
Jag är sexton år. Det är nästan konstigt att skriva det, för sexton år känns så fel. Lite smått frustrerad kan man därför känna sig, när resten av världen inte riktigt verkar förstå att det var en lång tid sedan barndomslandet lades på hyllan. 
 
Men jag förstår det. För egentligen så är jag ju bara en liten sextonåring.
 

Kommentarer

åh, jag visste inte ens att du var ett år yngre, men jag förstår att det måste vara jobbigt. jag är född i slutet av året och tycker det är hemskt frustrerande ibland.

2013-04-25 @ 19:03:21

Åh, ja tyvärr begränsar åldern väldigt mycket, speciellt när man är så ung. Men bara att du var på intervjun är ett stort steg som du ska vara stolt över! ♥

Sv; Åh, tusen tack för dina fina ord! Jag ska fortsätta kämpa, jag ska bli frisk! Tack ♥

2013-04-28 @ 09:43:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback