Meningen med långt hår

Jag tror att det var en kombination. En kombination av att jag skaffade mig lite bättre hår-rutiner och att jag för en gångs skull började ge min kropp den energi den behövde. Oavsett så började det växa som aldrig förr. Mitt hår alltså.

 

Till en början fanns det ingen mening med det, mer än att jag tyckte det var fint med långt svallande hår och så himla gärna ville ha det själv. Hade länge velat det, men som för många andra så tycktes mitt hår ha valt en viss längd som den tyckte var lagom och blev därför aldrig längre.

 

Förrän då alltså. Då när håret äntligen började växa som ogräs. Det blev bara längre och längre och efter ett tag började jag fundera på vad det var för mening med det hela. Hur långt hår ville jag egentligen ha och vad skulle jag göra sen? Skulle jag klippa det kort? Eller skulle jag kanske klippa topparna på ett sådant sätt att det håller sig vid en viss längd? Varför sparar jag egentligen på håret?

 
  

Visst, det behöver förstås inte finnas ”en mening” med precis allt här i livet (även om det är lite typiskt mig att gå runt och tro det) men jag ville ändå skaffa mig en med detta. Jag ville att det skulle finnas en poäng med att spara på håret. Och det var då jag kom på det. Varför inte donera det?

 

Så det har blivit min mening. Det är därför jag låter mitt hår växa nu. Och när det är dags kommer jag alltså klippa av en ganska ordentlig bit. Vi pratar om ca 50 cm. Känns om jag ska vara ärlig, lite läskigt. Ser till viss del fram emot det, inte minst eftersom jag nu inser att det är ganska besvärligt med långt hår, men jag är också lite nervös över hur mitt hår kommer bli. Det är nämligen ganska lockigt egentligen, men lockarna tyngs nu ner ganska mycket i och med att håret är så pass långt, så frågan är hur lockigt det kommer bli när jag väl klipper av det. 

 

Eller egentligen är det ingen fråga om ”lockighet”. Älskar lockigt hår så jag blir bara glad om jag kan få mer av det. Frågan är istället på vilket sätt det blir lockigt. Vill helst ha fina ”kontrollerade” lockar och inte bara ett stort ”fluff”, för det tror jag inte skulle bli så väldans fint på mig. Därför ska jag vänta ett tag, för att hinna spara lite till. Vill när jag klipper av det ha kvar så pass mycket att jag åtminstone kan sätta upp det i en tofs, ifall ifall jag inte trivs alls i min nya frisyr.

 

Så ja, jag återkommer när tiden är inne. När nu det än är.


Kommentarer

Det var en bra mening du skaffat tycker jag :)

2015-08-29 @ 23:09:22

Oj vilket vackert långt hår, häftigt att det växer så fort!

Svar: Tack du! Verkligen!
Cecilia Par

2015-08-29 @ 23:28:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback