Norrlandsresan - Dag 2

Det låter som om det regnar, men det är bara ”lite” mygg som krockar med tältväggen. Förutom det hör vi bruset från en forsande bäck som antagligen kommer vagga oss till sömns. Det är lite tur att den låter, annars hade vi säkert reagerat överdrivet på varje litet ljud (och pratet om björnar hade antagligen blivit betydligt mer skräckfyllt).

 

  

Dagen har varit fantastisk, men lite tröttsam. Så utvilade som omständigheterna möjliggjorde (säng och kudde var oerhört hårda, det var väldigt ljust redan vid tretiden och en väska på hjul åkte fram och tillbaka och slog emot stegen i vår kupé under i princip hela natten) kom vi fram till Kiruna runt elva. Det lilla vi redan då såg av bland annat gruvan var fascinerande. Lyxigt att ha en sådan maffig utsikt från sitt fönster. 

 

Vi tog en promenad in till Kiruna centrum och köpte karta plus ”brunch”. Vi åt på en bänk i stekande sol (faktiskt!!) och gick efter ett tag tillbaka till tågstationen. Planen var nämligen att ta ett tåg 15.14 till Björkliden, och så blev det.

 

Till en början bjöd tågresan från Kiruna inte direkt på några imponerande vyer. Träd, träd och åter träd. Men sen. Sen dök snöbefläckade berg upp i vårt synfält och vi blev redan då som förtrollade. Och när Torne Träsks vatten sedan dök upp blev synen näst intill overklig.

 

 

Vi hoppade av i Björkliden (och här är vi nu). Vi kände oss dock till en början något förvirrade och smått vilse med vår karta, så vi har insett att några långvandringar av säkerhetsskäl inte är något för oss ännu. 

 

Men vi vandrade ändå en bit längst en vandringsled - tills vi blev trötta och hungriga. Packning på 15kg sliter på kroppen och kräver helt klart mycket energi. Klockan var då runt halv sju och sen dess har vi (efter många om och men) lyckats sätta upp tältet, lagat och ätit mat, samt diskat och fyllt på vatten i en bäck.

 

 

 Nu sitter vi dock här och vill inte gå ut ur tältet, för vi vill så himla gärna slippa ännu en mygginvasion idag. Det räcker för dagen med de bett vi fått - trots myggmedel, regnkläder och myggnät för ansiktet. Är så nöjd med dagen, men samtidigt så spänd på morgondagen. Exakt vad den kommer innehålla är nämligen inte helt klart.


Kommentarer

gud vilken resa ni göör/gjort! ni verkar haft det roligt trotts allt.

Svar: Ohja, vi hade det verkligen fantastiskt!
Cecilia Par

2015-08-02 @ 13:43:09

Vilken rolig resa! :D

2015-08-02 @ 14:36:03

Uuh, jag avskyr myggorna! de förrädiskt idylliska bilderna, förstår att ni inte ville lämna tältet. O packningen?! 15 kilo?! Herre jösses, jag skulle varit rätt död tror jag.

2015-08-03 @ 11:17:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback