Norrlandsresan - Dag 4

Kommer det regna in? Det är kvällens stora fråga. Vi befinner oss just nu inne i vårt tält på Ripans camping i Kiruna och har väl antagligen lyckats skydda det mesta av våra saker från regnet. För tillfället duggar det bara, men för en stund sedan öste det ner, så vi får se hur det blir inatt. 

 

Under hela dagen har vi dock klarat oss från regnet. Vi vaknade upp på vår strand i Narvik och då var det istället strålande sol. Vi åt frukost på en lång brygga och packade sedan ihop allt i lugn och ro. Det visade sig också då att de vi hörde igår kväll också hade satt upp ett tält på stranden och att de var några som både åkt samma ersättningsbuss som oss och sedan gått till samma mack som oss. Lite komiskt.

 

 

När allt var klart gick vi till stationen för att fylla på vatten och diska kastrullerna från igår (till skillnad från i Björkliden hade vi ju ingen bäck med rent vatten att diska i). Väl där bestämde vi oss dock för att ta ett tidigare tåg för att därmed hinna med en extrasväng till Abisko. Så istället för att vandra runt i en stad, fick vi ytterligare några timmar till att gå runt i fantastisk natur.

 

Därefter var det dags för sista färden med vårt Arctic Circle Pass - till Kiruna igen. Efter sisådär en timme var vi framme på den tillfälliga järnvägsstationen (staden ska ju flyttas), där vi tog en gratisbuss till busstationen. Med hjälp av gps:en på Alice telefon hittade vi sedan därifrån till campingen där vi alltså är nu.

 

Det känns lyxigt här. Rinnande rent vatten i överflöd (som gjorde så att vi kunde koka soppa till middag), en riktig toa och dusch - för att bara nämna några bekvämligheter. Ser verkligen fram emot att duscha imorgon. Är inte minst indränkt i myggmedel. Om det nu blir morgondag. Klart det blir, men det lär ta tid, för det lär bli svårt att somna i ljudet av regnet mot tält-taket. 


Kommentarer

såå fina bilder!

Svar: Åh, tack så mycket!
Cecilia Par

2015-08-06 @ 22:26:12

Helt underbara bilder! Helt kär i dem!

Svar: Nämen tack så mycket! Va roligt att du gillar dem!
Cecilia Par

2015-08-07 @ 10:07:08

fint!

Svar: Tack du!
Cecilia Par

2015-08-07 @ 10:44:43

Fantastiska bilder!

Svar: Tack så mycket!
Cecilia Par

2015-08-14 @ 19:06:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback