Norrlandsresan - Dag 5

Det regnade aldrig in. I alla fall inte på riktigt. Det blev ganska fuktigt i kanten av tältet, och förtältet hade på morgonen snarare förvandlats till en bassäng, men själva tältet höll. Problemet var inte att vi blev blöta. Problemet var att vi inte kunde sova. Det lät nämligen så enormt när regnet slog mot tält-taket (vilket det gjorde under HELA natten!), så slumrade man till var det bara för en kort stund. Strax hade man vaknat igen.
 
Klockan 6.00 hade jag fått nog, men Alice såg ut att ha somnat för en stund, så jag låg kvar och väntade under de 45 min som det tog för Alice att också vakna och vilja fly tältet. Vi packade hastigt ihop väskorna så gott det gick och sprang sedan in i campingens service-hus. Jag passade på att ta min efterlängtade dusch och sedan tog vi på regnkläder och gick ut och kokade gröt. Precis bakom ytterdörren var det något skyddat mot regnet så där satt vi. Måste sett roligt ut, men vad skulle vi göra? vi var ju hungriga!
 
 
Egentligen blev det inte så mycket mer av dagen. Vi åt vår gröt, packade sedan ihop det blöta tältet och försökte mest fördriva tiden. Vi spelade lite kort, men lämnade sedan campingen och gick och köpte lite mat till tågresan. Därefter tog vi en buss till stationen - betydligt tidigare än vi hade behövt - och satt sedan och väntade i väntsalen tills tåget kom. I och med regnet var vi ju inte direkt sugna på att använda tiden till att "upptäcka Kiruna".
 
Och nu sitter vi i vår sovvagn på väg hem (alltså något uppgraderat från den liggvagn vi hade på vägen upp). Det finns tre sovplatser, men än så länge är det bara vi, så vi får se hur det blir. Oavsett är vi glada, för konduktören lät oss stanna kvar på tåget ända till Stockholm - trots att vi egentligen skulle ha hoppat av i Söderhamn och därifrån åkt till Stockholm (eftersom det av någon anledning gjorde biljetterna billigare). Nu slipper vi alltså hoppa av 5.58 och får sova ut ordentligt. Hurra för det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback