Norrland nästa

Klockan nollåtta femton beger jag mig imorgon. Mamma skjutsar mig och min 15kg-tunga ryggsäck till Borås, där jag ska ta ett tåg till Herrljunga och sedan ett till Örebro. Där väntar min vän Alice som sedan hoppar på ett tåg med mig till Arboga och därifrån ett till Stockholm, för att till sist gå på tåget vi ska sova på. Tåget till Kiruna.
 
Det är nästan så att jag får svindel. Kan inte förstå att jag som bara varit så långt upp som i Uppsala, äntligen ska bege mig norrut. Upp innanför polcirkeln för att få se natur jag aldrig tidigare sett. Åh, förväntansfull är det minsta jag kan säga att jag är!
 
Abisko Lapporten av Tero Laakso (CC BY-SA)
 
Vi har köpt ett varsitt "Arctic Circle Pass" som ger oss möjligheten att hoppa på och av som vi vill på en tågsträcka mellan Kiruna och norska Narvik under tre dagar. Så vi ska åka fram och tillbaka, hit och dit, vandra i fin natur, och leva ett härligt utomhusliv. Vi kommer visserligen med all sannolikhet också få massa myggbett, bli blöta, frysa, få skoskav och ont i ryggar och ben - men det är inräknat. Vågskålen med alla saker jag ser fram emot väger ändå så mycket tyngre. 
 
Min plan är att skriva dagbok, så kanske att jag delar med mig av delar av den när jag kommit hem (vilket jag har på onsdag). Oavsett lär jag ha massvis med saker att dela med mig av, så förvänta er ett flertal Norrlands-inlägg framöver. 

Kommentarer

Vilken häftig grej! Hoppas ni får en fin resa, tur med vädret, att din ryggsäck inte är allt för tung att konka runt med sina 15 kilo att vi bloggläsare får se lite bilder här i bloggen sedan efter resan =)

2015-07-23 @ 10:09:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback