Norrlandsresan - Dag 1

Vi har precis lämnat Sundsvall C och utanför är det mörkt nu. Vi ligger i en vagn likt de i tåget till Hogwarts, men sätena har vi nu ”byggt om” till sängar. Det finns sex sängar här inne, men vi är bara fyra: Alice, jag, en som hoppade på i Gävle och en som nyligen hoppade på i Sundsvall (och vi kommer inte bli fler sa konduktören). Känns tur. Skulle ha blivit otroligt trångt om det hade kommit någon mer.

 

Allt har flutit på bra hittills. Mamma skjutsade mig till Borås, där tog jag ett tåg till Herrljunga och därifrån ett till Örebro. Och där, där väntade Alice. Vi hade sisådär två timmar att fördriva innan nästa tåg gick, men vi hade verkligen inget att göra. Vi gick hem till henne en sväng och hämtade hennes packning, men utöver det gick vi mest runt och var rastlösa (och hade resfeber).

 
 

Fjorton fyrtiosex gick tåget som vi bara skulle sitta 15 min på. Tur var väl det, för det fanns ingen stans att ställa väskorna så vi fick ställa dem vid våra fötter - vilket knappt ens var möjligt. Vi var dock inte ensamma med stor packning. Enormt många verkade ha packat för vandringar betydligt längre än våran (ta bara han med väska på 130l - hur i hela friden kunde han släpa runt på den??)

 

I Arboga bytte vi till ett tåg mot Stockholm. Vi förstod inte om folk hade reserverat platser så vi bara satte oss i en nästan tom vagn (låt mig påpeka att det fanns vagnar som var nästan fulla) och eftersom ingen sa till oss antog vi att vi fick det. 

 

I Stockholm bytte vi, de flesta vandrarna och många andra till nattåget till bl.a. Kiruna. Vi passade på att köpa en falafelsallad innan och sen letade vi rätt på vår vagn och våra platser. Där var vi som sagt själva ett tag och hann göra oss hemmastadda.

 

 

Så här är vi nu. Vi har hunnit äta, spela kort, titta ut, konstatera att täckning är något vi kan glömma och prata om halvfilosofiska saker som hur märkligt det egentligen är att man enbart är statist i så många andras liv.

 

Men nu börjar det bli tröttigt, så nu ska tänder borstas och vi krypa ner under varsin filt och vila våra huvuden mot stenhårda kuddar. Men det blir nog bra ändå. Har en känsla av att jag kommer sova jättegott.


Kommentarer

Så roligt!

2015-07-31 @ 16:59:55

åh får vi följa hela resan nu!? SÅ KUL :D

Svar: Japp! Jobbar på att skriva av resedagboken och fixa till bilderna så gott det går. Kul att du tycker om det!
Cecilia Par

2015-08-01 @ 23:34:34

Tack för alla dina kloka ord! Hoppas resan går bra, själv bor jag i Jämtland (Östersund). Kanske du passerar? Det är fantastiskt här uppe och jag skulle inte kunna tänka mig att bo på ett annat ställe! Kram

Svar: Faktum är att jag redan är hemma. Inläggen om resan är helt enkelt min resedagbok som jag skrev då :) Men hur som helst så gick resan bra och jag förstår helt klart varför du gillar att bo där du bor. Så otroligt fint så mycket är norröver! Vi åkte dock inte genom Jämtland, men skulle gärna vilja åka dit också någon gång! Kram!
Cecilia Par

2015-08-02 @ 12:49:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback