Mumsiga morotsjärpar

Vill dela med mig av ett recept på något så mumsigt som morotsjärpar! Gjorde dem själv för några veckor sedan och har sen dess haft ett litet lager i frysen. Har ätit dem med t.ex pasta och tomatsås, ris och "creme fraiche-sås"och i en wrap. Känner därför att jag kan påstå att de passar med det mesta (eller åtminstone otroligt mycket!) 
 
 
 
Ingredienser (Ca 4 portioner)
| 2 burkar kikärtor (ca 500g utan spadet) | 2 morötter | 1 gul lök | 2 vitlöksklyftor | 2 tsk olivolja | 3 msk majsstärkelse | 2 tsk spiskummin | 1 tsk salt |
 
Börja med att hälla av spadet från kikärtorna och skölj dem. Mixa dem sedan fint i en t.ex. en matberedare (skulle säkert funka med t.ex. en stavmixer också, men det är nog lite kämpigare - men ger mindre disk!) och häll ner i en skål. Riv därefter morötterna (jag rev en grovt och en fint), finhacka löken och vitlöken och rör ner i kikärtorna tillsammans med olivolja, majsstärkelse, spiskummin och salt. Forma sedan till avlånga järpar och stek gyllenbruna i lite olja. Om de inte är genomvarma när de fått fin färg, eller om man vill ha en lite "knaprigare" yta, kan man ställa in dem en stund i ugnen också - 175° kan vara lagom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback