Utrotad uttråkan?

Man kan fråga sig huruvida uttråkan är utrotad. Jag tror det. Vårt samhälle ser annorlunda ut nu. Eller så är det bara mitt liv som förändrats. Kanske är det bara jag som påverkas på detta sätt. Men det tror jag inte.

 

Jag minns en söndag. Minns inte hur gammal jag var, nej jag minns egentligen inte så mycket mer än att det var en söndag - och varför jag minns det, det kan man fråga sig. Antagligen var det vår, ungefär en vår som det är nu, för när jag på mina korta ben trippade ner för trappan från ovanvåningen så kunde jag se solkatterna som kastades mot väggen. Det var en underbart härlig dag, men känslan inom mig upplevde jag då som allt annat än härlig.

 

Uttråkan. Uttråkan var vad jag kände. Det fanns inget att göra och allt kändes bara så oerhört tråkigt. Sekunderna tog åratal på sig att ticka, och det var därför jag hade begett mig ner till mamma, mest för att säga att jag var uttråkad, men också för att hon förhoppningsvis skulle kunna hjälpa mig med att hitta på något att göra.

 

 

Är fullt medveten om att det inte alls var något jag uppskattade, att vara uttråkad, men jag kan ändå sakna det något. Faktiskt ganska så oerhört. Inte minst när jag var som mest stressad kunde jag önska mig att bara få vara och inte ha någonting att göra. Vi rusar så i våra liv att det snarare är att vi har tusen saker vi inte hinner med. Tusen saker som vi gärna skulle vilja göra, men som vi nedprioriterar för annat. Därför har vi ännu mindre tid till att vara uttråkade.

 

Men saken är den att även om vi hade haft mer tid, så tror jag att de flesta av oss inte hade blivit uttråkade. I alla fall inte på samma sätt som när vi var små. För det är annorlunda nu. Vi har något som vi inte hade då, något som man ständigt skulle kunna vara upptagen med om man skulle vilja. Vi har internet.

 

Med internet har man alltid något att göra, och man kan lätt få tiden att flyga. Därför kan man i princip inte (eller i alla fall inte jag) bli uttråkad. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Visst kan det vara bra ( ja, internet är bra på väldigt många vis), men för en som längtar efter det härliga i uttråkan sätter det lite käppar i hjulet.


Kommentarer

Åh vilket härlig ljus i bilden!

2015-03-17 @ 16:31:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback