Hej svejs, här kommer Cecilia ut

Jag kan inte med ord beskriva hur fantastiskt det här är.  Ä N T L I G E N  är jag här! Äntligen är jag i ett läge då jag på riktigt kan tala med er om någonting fantastiskt: kärlek.

 

Jag minns tiden då alla mina vänner var galet förälskade i Darin. Det var förstås ett tag sen, närmare bestämt år 2004, men mina känslor minns jag trots det extremt tydligt. Jag kände mig förvirrad. Jag kunde inte förstå grejen. Alla tjatade om hur snygg han var, men själv kunde jag inte greppa vad det där med ”snygg” egentligen innebar. Vad var det som gjorde just Darin ”snygg” till skillnad från en mängd andra killar? 

 

Själv föll jag som ni kanske förstår inte för Darin, men det innebär inte att jag inte föll för andra. Det gjorde jag   h e l t    k l a r t !  Jag var sådär pirrigt kär i ett flertal kändisar, så till den grad att jag ständigt drömde om dem. Men det fanns en skillnad mellan mig och mina vänner. Utöver att jag inte var kär i just Darin alltså. En skillnad som gjorde så att jag inte ens förstod att jag var kändis-kär och än mindre pratade om det. En skillnad som enbart fick mig att tänka att mina känslor var konstiga. Att JAG var konstig. Skillnaden var att jag föll för tjejer.  

 

 
”Nej nej jag gillar inte Hermione mest, Harry Potter är min favorit.” ”Nej nej jag gillar inte Gabriella mest, Troy är ju den snygge.” Ursäkter som dessa snurrade ständigt runt i mitt huvud, mest för att övertyga mig själv. Men vissa karaktärer, skådespelare eller liknande kunde jag bara inte släppa. Jag kände mig besatt. Och när ”besattheten” även började riktas mot tjejer i min omgivning så kom en ny ursäkt: jag är bara avundsjuk.

 

Jag trodde att anledningen till att jag kände mig besatt av vissa tjejer var att jag ville vara som dem. Alla tankar på att jag skulle vara det minsta kär, förträngde jag så till den grad att jag själv trodde att de inte existerade. Jag tänkte att jag bara var en konstig tjej med extremt dåligt självförtroende och självkänsla.

 

Jag kan inte begripa att det skulle ta så lång tid för mig att förstå att det handlade om kärlek. Innerst inne har jag förstås alltid vetat, men det tog lång tid innan jag på riktigt kunde ta till mig det. Faktum är att det just nu är första gången som jag inser att jag har en crush medan jag har den. Alla gånger tidigare - vilket jag nu inser är otroligt många - så har jag först i efterhand insett att jag varit lite (och i vissa fall mycket) kär. Det är extremt konstigt egentligen, med tanke på att jag vid ett flertal tillfällen trott att jag varit kär i killar - trots att jag aldrig någonsin har känt så mycket för en kille som jag känt för ett flertal tjejer

 

Jag är självklart väldigt arg. Arg på samhället. Jag är arg på heteronormen och all den homofobi som jag har skrämts av, men också internaliserat - och därmed i otroligt hög grad påverkats och påverkas av. Jag är arg, men vill inte att detta ska bli ett argt inlägg, så jag tänker att det får vara något som tas upp i ett flertal inlägg framöver.

 

Jag vill inte att detta ska bli ett argt inlägg eftersom jag just nu bara är så otroligt glad. Jag är så glad över att inte längre behöva hemlighålla det här. Så glad över att äntligen kunna vara mig själv. OCH bäst av allt: JAG ÄR SÅ OTROLIGT KÄR i den mest fantastiska tjejen jag någonsin träffat!!! Så kär att jag ständigt tror att jag ska explodera!!!

 

Bildkälla


Kommentarer

Hej! Åh vad kul att höra att du kan vara dig själv fullständigt. Jag halkade in på din blogg och blev fast direkt. Viket bra intro i din sidospalt, håller med dig fullständigt! Fin blogg också! Lycka till med kärleken <3

Svar: Hej! Tack så jättemycket för dina fina ord. Det värmer verkligen så otroligt! Är glad över att du hittat hit och hoppas att du kommer vilja fortsätta kika in lite då och då. Oavsett är du verkligen varmt välkommen! <3
Cecilia Par

2016-04-09 @ 09:49:00
Lollo <3

SÅ JÄVLA STOLT!!! (förlåt för svordomen men var tvungen;) )
Du är så himla fin o bäst! älskar dig lillasyster <3

Svar: Haha till och med jag accepterar en svordom i det här fallet ;) Älskar dig över allt annat syster <3
Cecilia Par

2016-04-09 @ 13:09:56

Varmt och hjärtligt grattis!!!

Svar: Åh, tack du!
Cecilia Par

2016-04-10 @ 15:04:40
Matilda

Bästa jag läst på länge! Du är grym finis! Puss. Saknar dig <3

Svar: Tack fina du! Saknar dig också! Puss och kram! <3
Cecilia Par

2016-04-11 @ 08:41:50

Måste ju skriva HEJA DIG här också!! <3 Wow. Du äger! Och GRATTIS till att du funnit kärleken i en annan människa. Så himla vackert. <3

Svar: Åh, så fin du är. Tack! <3 Men bara för att förtydliga: trots att jag går runt och är sådär pirrigt kär så är saker och ting ganska oklart. Har ingen aning om hon känner detsamma. Men oavsett är det väldigt härligt förstås :) <3
Cecilia Par

2016-04-19 @ 19:09:49
Jonathan

Det gläder mig långt in i hjärtat att läsa hur frigörande kärleken är och att du äntligen gjort den till din egen! Jag har våndats över hur min familj aldrig öppnat upp för den äkta kärleken min bror känner över sin pojkvän. Inga frågor om det pirriga, spännande och fantastiska i att vara kär. Mycket kan man som sagt bli arg över, men när kärleken får vara så ren som dess väsen kräver - då finns inget annat kvar än att dela den glädjen med dig!

Svar: Hej du!

Tack så mycket för dina fina ord. Din kommentar värmer verkligen. Men samtidigt är det förstås väldigt tråkigt att höra hur din familj förhåller sig till din bror. Jag verkligen hoppas att de med tiden kommer inse att det egentligen inte är någon märkvärdig skillnad, att kärlek alltid är kärlek oavsett kön.
Cecilia Par

2016-04-22 @ 17:49:24

Wow det här är så mäktigt! Heja dig! Det du vågar säga och förmedla behövs verkligen i dagens verklighet! Grymt! Hoppas fler inspireras till att våga gräva djupare i sig själv och att våga finna styrkan till det dom vill göra och/eller säga, oavsett vad det gäller! Det här är så jäkla bra. Återigen, heja dig! och LYCKA TILL <3

Svar: Tack verkligen för dina fina ord. Det betyder så mycket för mig och kommentarer som denna gör mig verkligen så otroligt motiverad. Tack för det!
Cecilia Par

2016-07-14 @ 22:53:35

<3 underbart.

Svar: <3
Cecilia Par

2016-07-15 @ 08:06:25

Hej!
Jättebra skrivet och starkt utav dig!
Jag var själv en utav det som inte fattade hypen över "kändis killar" även fast jag låtsades. Jag var ju kär i Liv Tyler's karaktär Arwen i Sagan om ringen & Alexa Chung. Fast det vågade jag inte säga.
Bra jobbat och hoppas att du inspirerar andra.
Kram

Svar: Hej! Och tack! Så himla dumt att samhället får oss att tro att det är något som måste hemlighållas, när det egentligen enbart borde vara något pirrigt roligt.
Stor kram på dig!
Cecilia Par

2016-07-15 @ 09:51:52

så bra inlägg! starkt

Svar: Tack du.
Cecilia Par

2016-07-15 @ 13:16:41

Otroligt bra skrivet och väl uttryckt! Jag själv tampades med i princip samma känslor när jag var yngre. Nu är jag dock trygg och öppen med min sexualitet. Har nyligen också startat en blogg kring detta, och det är kul att se att det finns fler som är öppna även i bloggvärlden! Lycka till med skrivandet och med din kärlek!<3

Svar: Tack så mycket! Härligt att höra att du känner dig trygg med din sexualitet och att du talar öppet om det. Det behövs verkligen - i samhället rent generellt, inklusive bloggvärlden. Har själv haft svårt att hitta HBTQ-bloggar/bloggar där HBTQ-frågor tas upp, så jag gläds av att höra talas om din blogg. Ska helt klart kika in! Stort lycka till, till dig också! <3
Cecilia Par

2016-07-16 @ 21:01:28

Så jädrans bra skrivet alltså!
Skönt att någon vågar, som ändå är ung fortfarande. Heja heja!
Lycka till i livet! :D

Svar: Tack så mycket! :)
Cecilia Par

2016-07-17 @ 19:26:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback