Månadslistan #8

 Månadens kärlek: Gick från kaos till motsatsen
Ja, på kärleksfronten har det varit kaos den här sommaren. Har uppskattat det, fast samtidigt inte, så det kändes ändå skönt att reda i saker och ting - även om det innebar att konstatera att det inte kommer bli något "vi". Har kunnat släppa det och valt att börja dejta - vilket trots en mängd oklarheter känns som motsatsen till kaos, i jämförelse med den här sommaren. 
 
 
 Månadens största: Att få se Miriam Bryant live
Det var verkligen stort för mig. Att jag var där. Så nära. Att jag så fullständigt försvann in i musiken.
 
 
✳ Månadens finaste: Alla "nya" människor
Insåg precis nu att jag verkligen träffat många nya människor den här månaden. Eller egentligen den här sommaren, men nu är det ju augusti jag tittar tillbaka på. Så många fina personer, med så många fina - och väldigt olika - personligheter. Ser fram emot en höst som många av dem helt klart kommer vara en del av.
 
 
✳ Månadens roligaste: Kulturkalaset!
Ja, utöver Miriam Bryant var det så mycket roligt som hände under Kulturkalaset. Hade inte förstått hur stort det faktiskt är - med över 2000 programpunkter -  g a l e t !  Gick ju förstås inte på allt, men några höjdpunkter var helt klart Emil Jensens framträdande och kvällen då jag och Sandra var flummigt övertrötta och bl.a. lyssnade på två låtar av Ida Redig. 
 
 
✳ Månadens fundering: Vilken betydelse har diagnoser?
Förstås har jag funderat på detta kopplat till mig själv, men också mer generellt kopplat till saker jag läst inom psykologi. Självklart har de betydelse, t.ex. på så sätt att de gör det lättare att se till att personer får rätt vård, men vilken betydelse har de egentligen för identiteten? Är det "bra" eller "dåligt" att identifiera sig med sin diagnos? Vad innebär det om något man ser som en del av sin personlighet, plötsligt ses som ett kriterie för en diagnos? Blir det en mindre del av vem man är "på riktigt" då? Ja, som ni förstår har jag inte riktigt kommit fram till så mycket, och kommer kanske inte göra det, men oavsett känns det som viktiga funderingar för mig både som person och blivande psykolog. 
 
 
 Månadens tacksamhet: Sandra
Är förstås tacksam över alla fina människor jag har i mitt liv, men måste verkligen lyfta fram min vän Sandra. Jag är alltid tacksam över att hon finns, men inte minst i perioder då livet känns extra svårt. Vet inte hur jag hade kunnat hantera augusti utan henne. Tur att jag inte behöver få reda på det. 
 
 
 Månadens tips: @yayanaomi på instagram
Det här instagram-kontot har verkligen lyst upp många av mina dagar den här månaden. Personen som äger kontot är Johanna Ljungqvist och hon delar bl.a. med sig av en mängd klipp på hennes dotter Naomi - en fyraåring med väldigt stor personlighet och mycket att säga. Hela hon utstrålar så mycket livsglädje! Se på klippen så förstår ni vad jag menar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback