Julmatsinspiration (Del 3 av 5) - Julgodis

❄     ❄     ❄
 
 
Tänk att det redan är tredje advent! Galet! Nu är det helt klart dags att ta tag i ett näst intill obligatorisk moment, nämligen julgodiset! Tyvärr insåg jag att detta inlägg blev väldigt osynkat med mitt julgodisbak, då jag och en vän ägnade oss åt att baka julgodis förra helgen, men men, för alla er som har det kvar (eller vill göra ännu mer!) kommer här lite inspiration!
 
 
Rå saffrans- och citronfudge, Foto: Cashew Kitchen  
 
 
• Knäck, från Oatly | Självklart tar vi och börjar med knäck. Testade själv detta recept och tyckte att det blev väldigt gott. Smackade dock väldigt mycket kola, vilket ju knäck gör, men lite på ett "oknäckigt" sätt (om det nu säger någonting alls) - men det kan möjligtvis ha att göra med att vi missade att skaka grädden innan vi använde den.
 
 
• Julgodis med frukt och nötter, från Matildigt | Här kommer tre lite nyttigare julgodisvarianter från Matilda. Har inte testat något av dem än, men funderar på att göra det. Åtminstone jordnötssmörsfyllda dadlar - för alltså hur gott (och snabbt fixat) låter inte det?!
 
 
• Trillingnöt, från Matildigt | Trillingnöt känns ju likt knäck ganska givet. Och enkelt. Behövs ju egentligen inte särskilt mycket instruktioner, men om man ändå vill dubbelkolla hur man gör kan man kika in på Matildigt.
 
 
• Chokladbark med gojibär och pumpafrön, från Matildigt | När vi ändå är inne på recept från Matildigt kommer här ännu ett - chokladbark! Går ju att variera i det oändliga, låt fantasin flöda, och varför inte ge bort det som en ätlig julklapp?
 
 
Knäck och Pepparkakstryffel med pistage, Foto: Oatly
 
• Jordnötsbitar, från Vegomagasinet | Eftersom allt med jordnötssmör (enligt mig) är gott, lär även detta vara det. Har ätit något väldigt liknande som en kompis gjort och baserat på hur det smakade rekommenderar jag alla att testa detta.
 
 
• Rå saffrans- och citronfudge, från Cashew Kitchen | Är generellt väldigt sugen på att testa mer saker som är raw - så kanske ska jag ta och testa detta. Saffransfudge är ju bland det bästa som finns, så tänker att det borde vara ett vinnande koncept.
 
 
• Pepparkakstryffel med pistage, från Oatly | Något annat som är ett vinnande koncept är ju saker med smak av pepparkaka. Därför kommer här ett recept på pepparkakstryffel!
 
 
• Jordnöt- och mandelpraliner, från Jenny Mustard | Och sist men inte minst kommer här ett recept på praliner med - - "trummvirvel" - - jordnötssmör! Hurra för det! Det är verkligen något som jag också skulle vilja (hinna) testa utöver det vi redan bakat. Hoppas på att det blir så!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback