Pluggmagkänsla

Jag har varit så velig. Inte kunnat bestämma mig. Har det varit bra eller dåligt? Skulle jag gjort på något annat sätt? Skulle jag gjort mer?
 
Eftersom det i denna prestationsvärld alltid går att göra mer hade även jag kunnat plugga mer till tentan. Faktum är att jag verkligen hade kunnat det, för förra helgen var helt oplanerad - eftersom jag skulle plugga - men trots det gjorde jag minimalt. Istället åt jag långa frukostar och tog långa promenader. Det brukar bli så när tentor/andra prov närmar sig. När andra ökar upp plugghastigheten börjar jag fundera på att ta "fria förmiddagar/eftermiddagar" och när vi är så nära som dagen innan tar jag helledigt.
 
Det är som om jag inte styr över mig själv. Det sker automatiskt. Det är inte så att jag är helt fullkomligt trött på att plugga utan efter ett tag så bara trappas det ner. Automatiskt. 
 
 
Kanske är det så enkelt att jag på ett omedvetet plan känner av när jag faktiskt börjar få koll. När det räcker med plugg. Hittils har den hypotesen åtminstone inte motbevisats. Förra våren när jag pluggade lite allt möjligt (och allt inte kändes så "viktigt") så experimenterade jag lite och lät plugget styras av just den där magkänslan. Och det gick ju bra. Så kanske borde jag lita på det och inte gå runt och vara orolig över att jag möjligtvis lever i en falsk trygghet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback