Apelsin- och stjärnanistofu

Kunde inte riktigt bestämma mig för om jag faktiskt älskade denna eller inte tyckte om den alls. Oerhört speciell smak, men väldigt julig. Man kan säga att jag var glad över att jag hade gjort den till julbordet eftersom jag ville ta av den (även när jag tog om), men det räckte med en väldigt liten mängd eftersom den smakade så otroligt mycket. Även om jag låter lite tveksam så tycker jag ändå att det är värt att testa på den. Inte minst eftersom den smakar så  o t r o l i g t    u n i k t.
 
 
200 g fast tofu | 1 rödlök | en halv apelsin | 3 stjärnanis | 5 kryddpepparkorn | 1 lagerblad | 1 dl ättiksprit (12%) | 2 dl strösocker | 3 dl vatten
 
Skiva tofun, rödlöken och apelsinen och skär sedan apelsinskivorna i fjärdedelar. Blanda ihop allt i en skål tillsammans med kryddorna. Koka därefter upp ättikspriten, strösockret och vattnet. Rör runt och se till så att allt sockret smält. Häll sedan den varma lagen över ingredienserna i skålen. Låt svalna helt och förvara den sen i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback