Månadslistan #2

Denna månads månadslista blev inte så väldans kortfattad, men jag tänker att det är helt okej. För precis som jag skrev i förra månadens inlägg så är ju tanken med denna listan att den ska vara återkommande, men ständigt omformas mer eller mindre beroende på hur den aktuella månaden sett ut. Och såhär blev det den här månaden.
 
.         .         .          .         .          .          .          .          .         .          .          .          .          .          .          .          .          .         .          .          .          .         .        .
         
✳ Månadens insikt: Många gånger så tror vi (eller åtminstone jag) på tok för lite på oss själva. 
Inte en ny insikt, men en som (tyvärr) behöver dyka upp gång på gång eftersom man tenderar att glömma bort det. Denna gången kom den när jag fick tenta-resultatet och jag insåg att det gått jäääättebra. Jag som tyckte mig ha pluggat för lite och hade varit så osäker på mig själv. Varför kunde jag inte bara gå in med inställningen att jag skulle klara av det? Och om jag mot all förmodan inte skulle göra det så skulle det få vara något jag fick hantera senare? Vet inte riktigt, men ska försöka bli bättre i framtiden.

 

 Månadens kännetecken: Kärlek.

Fint va? Denna månad har präglats av så himla mycket kärlek att jag inte vetat vart jag ska ta vägen. Jag har gått runt och bubblat av kärlek - och då har jag för tillfället inte ens någon jag är på riktigt kär i. Det händer så mycket, samtidigt som det utifrån sett inte händer något alls. Komplicerat. Lite som kärleken själv. Men härligt!

 

 

 Månadens märkligaste: Jag "gick vilse" i skolan hela tre gånger. 

Det här kräver lite förklaring. Det är nämligen inte så att min skola är en sån där med massvis med korridorer som man lätt kan tappa bort sig i. Nej, snarare tvärt om. Och det som hände var att jag vid alla tre tillfällena enbart gick ut ur klassrummet jag befann mig i och därefter var jag helt vilsen. Min hjärna spelade mig  v e r k l i g e n  ett (eller snarare tre) spratt. Min hjärna var helt inställd på att kafeterian låg åt vänster, men i själva verket låg den åt höger eftersom vi var på andra sidan av skolan, så när jag spontant drog åt vänster för att fylla på min vattenflaska och inte kafeterian låg där kunde jag inte begripa vart den tagit vägen. I några långa sekunder stod jag där helt fullkomligt förvirrad, innan jag insåg sprattet och skrattade åt mitt misstag. Trots det tenderar det att hända igen och antagligen har sista gången inte utspelat sig ännu.

 

 Månadens steg: Jag klippte av håret! 

Ja nu äntligen gjorde jag det. Sisådär en halvmeter rök och det var riktigt svårt att vänja sig vid det. Men nu trivs jag jättebra och njuter av att det är så himla lättskött. 

 

 Månadens tips: Våga testa, men sluta om det inte känns bra. 

Väldigt generellt tips som kan appliceras på i princip vad som helst som är aktuellt för just dig. Det som var aktuellt för mig denna månaden var en fest som jag var rädd skulle bli för "festig". Gillar inte sådana sammanhang och tänkte till en början därför inte gå. Men sen insåg jag att jag faktiskt inte hade någon aning om hur den skulle bli, så jag gick dit ändå men med inställningen att det var helt okej att åka hem ifall jag inte kände för att stanna. Det kändes som en väldigt bra inställning, inte minst eftersom festen visade sig bli helt i "min stil", dvs mest bara en himlans massa roligt prat. Och såhär i efterhand är jag väldigt glad över att jag "vågade" mig dit. 


Kommentarer

vilken mysig sammanfattning! så fint med all kärlek <3

2016-03-02 @ 16:57:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback