Vi är ganska trötta nu

"Det är mycket nu" konstaterar någon, medan en annan lite längre bort drar en djup suck. En tredje är förkyld och har därför ingen energi till plugg, medan en fjärde är orolig över annat i livet och därför saknar koncentration. En femte säger att det är värsta veckan på länge, men ändrar sig snabbt och säger värsta månaden. En sjätte sitter med en ångestklump i magen. 
 
Vi är fler än så. Vi är en stor del av den 45 elever stora klassen. Vi som känner oss stressade, frustrerade och väldigt omotiverade.
 
Det som gör det jobbigt är den bristfälliga uppbyggnad som kursen vi läser har. Momenten tycks aldrig ta slut och alldeles för många går parallellt. Föreläsningar. Grupparbeten. Rapport. Böcker att läsa. Seminarier. Tenta. Falluppgifter. Rollspel. Analyser. Och som om det inte vore nog så är det bristande information och dåligt formulerade krav. 
 
 
Dessutom är det enligt mig inte särskilt jätteintressant. Det vi läser är gruppsykologi vilket egentligen är ganska intressant, men om man jämför med vad vi tidigare läst om och vad som väntar (vilket jag gör) så känns det rent ut sagt tråkigt. Hur blir en arbetsgrupp effektiv? Hur ska en bra chef vara? Vad är bra kommunikation? osv. Hade önskat att det varit mer fokus på informella grupper, men förstår att det antagligen måste vara såhär eftersom flera i klassen säkert kommer vilja jobba med detta i framtiden. 
 
Och sist men inte minst så är vi många som delvis har gått på sommarlov. I sinnet. Och i grund och botten är nog det vad vi behöver. Vi behöver en paus. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback