Det finns något vackert

✻                    

 

 

Det finns något vackert i det. Övertygar du dig själv. Ett enkelt ljus. En enkel morgon. Vackert i all sin enkelhet. Allt är upp till dig. Ljuset kan brinna hur länge du vill. Det finns ingen annan som kommer säga att det nog är dags att släcka det snart. Att det inte blir snyggt annars.

 

 

Det finns något vackert i det. Att allt kan få vara osnyggt. Om du vill. Rustikt skulle det väl kunna kallas. Lite snett. Lite kantstött. Du är kantstött.

 

 

Du försöker övertyga dig själv om att det är vackert. Det är vackert att vara kantstött. Det är unikt. Alla dina repor har hamnat där de hamnat på grund av allt du varit med om. Det spelar ingen roll om allt målas över. Reporna syns ändå.

 

 

Det finns något vackert i det. Försöker du övertyga dig själv om. Utan att lyckas. Du vill bara måla över allt. Skapa en vacker tavla som kan dölja allt som lagts på dig. Nej förresten, inte dölja. Helt sudda ut. Slipa bort alla ojämnheter från ytan innan den målas. Bli något helt nytt.

 

 

Det vore så vackert. Att få sitta där. En enkel morgon. Med ett enkelt ljus. Utan repor. Med någon som säger att det nog är dags att släcka det snart. Det vore så vackert att inte vara kantstött. Det vore vackert att vara hel.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback