Mina förhoppningar inför 2018

•          •          •

 

Måste säga att jag och tvåtusenarton hittills har hållit sams, men åh vad jag hoppas på mer.

Ja, faktum är att jag har ovanligt många förhoppningar inför det här året. 

 

Inför 2018 hoppas jag på att:

 

Få en flickvän. Det här fortsätter vara den första förhoppningen som dyker upp när jag tänker på framtiden. Jag behöver nog inte säga mer än så just nu.

 

Sluta ”pilla” på fingrarna. Efter ca 5 år av att fullkomligt förstöra inte bara mina nagelband utan stor del av fingertopparna, har jag fått nog. Måste nog bestämma mig på riktigt. Och kanske använda mig av lite ny-införskaffade KBT-kunskaper. 

 

Ha en bra praktik. 14 veckor på en BUP-mottagning i Uddevalla låter inte bara fantastiskt, utan också så otroligt läskigt. Men åh va jag hoppas att det kommer bli bra både på ett utbildningsmässigt och personligt plan.

 

Ha ett sommarjobb/Ha ett jobb som har med min utbildning att göra. Drömmen vore att det här hade kunnat få vara samma sak. Vill hitta ett sommarjobb som på något vis kan kopplas till min utbildning (t.ex. psykologassisten). 

 

Resa. Efter tågluffen i somras kände jag mig ganska (tillfälligt) ”mätt” på resande, men längtan dök upp betydligt snabbare än jag trott. Så detta året vill jag iväg. Vart som helst.

 

Vandra. På tal om att längta iväg kom jag härom dagen på mig själv med att också längta ut i naturen. Så tänk om jag på något vis ska ta och bege mig ut och vandra? 

 

Låta skrivandet vara en naturlig del av vardagen. Just nu är det det. Skrivandet bara händer, utan att jag tänker på det. Hoppas så att det ska fortsätta så. Vore visserligen lite kul att ”göra något” av skrivandet också. Kanske börja på något mer konkret ”projekt”. Men bara kanske. Vill inte sätta för stor press på skrivandet just nu.

 

Foto: Saz B 

 

Börja engagera mig inom någon barnrättslig organisation. Okej, jag vet ärligt talat inte hur jag ska hinna, men kanske till hösten. Har haft kontakt med en på BRIS så har en tanke om ta ett litet steg in i deras arbete. Men kommer missa vårens infomöte pga praktiken, så vi får se hur det blir med det.  

 

Fortsätta bli mer öppen för andra. Med ”öppen” menar jag inte här att vara ärlig och öppen med vem jag är (eftersom det är något jag alltid strävar efter att vara i så hög grad som möjligt), utan bli mer öppen för att ta in ännu fler människor i mitt liv och generellt sett se människor mer. Har nämligen upplevt att jag blivit ännu bättre på det den senaste tiden och älskar allt det för med sig. Så i den andan vill jag fortsätta.

 

Bli bekvämare i min kropp. Har kommit långt på den här punkten. Har gått från ett stort missnöje till att ändå känna mig helt okej med min kropp. Men kommer på mig själv med att känna mig ”utanför” min kropp alldeles för mycket. Vi är liksom inte ett kroppen och jag. Så vill jobba för att vi ska bli det i högre grad. 

 

Springa Göteborgsvarvet (och att det ska vara en härlig upplevelse). Denna punkt inkluderar egentligen allt som har både med träning och vardagsmotion att göra. För vill inte bara klara av att ta mig runt varvet, utan vill också leva på ett sätt som gör att det blir en härlig upplevelse. Vill hålla igång löpningen. Cykla mer. Och i stort hålla mig i rörelse. 

 

Bli bättre på att ta hand om mig. Vill sova bättre. Äta bättre. Vila i lagom dos. Vill bli bättre på att känna efter vad jag faktiskt behöver för att må bra. 

 

Överraska andra mer. Pga det är bland det bästa jag vet.

 

Våga mer. Har vågat så himla mycket i år och hoppas att jag ska våga ännu mer under tvåtusenarton. För på riktigt, livet är alldeles för kort för att inte våga det man vill våga. 


Kommentarer

Alltså. Vad glad jag är att jag hittade denna plats. Vad fint du skriver och fotar!

Svar: Åh. Blir minst lika glad jag över att du hittat hit. Tack så jättemycket!
Cecilia Par

2018-01-21 @ 21:23:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback